Monday, October 01, 2007

Izvirni, festival in še kaj

V nedeljo so na Televiziji Slovenija v oddaji Izvirni del programa namenili tudi predstaviti stand up komedije. V teh dneh potekajo priprave na slovesnost Filmskega festivala v Portorožu.

Anamarija Štukelj in ekipa TV Slovenija se je pred časom mudila na našem nastopu v ljubljanskem Klubu Gromka (in nato še na Buchanologiji), kjer smo posneli nekaj izjav in naših mnenj o sceni stand up komedije, naših začetkih, ustvarjalnosti, materialu, načrtih in željah. Vse skupaj so v oddaji Izvirni izvrstno zmontirali in nastal je lep predstavitveni izdelek. Za vse tiste, ki se oddajo v nedeljo zamudili, vas obveščam, da bo ponovitev na sporedu v torek 2.10. ob 8.30 na TVS2, v prihodnjih dneh pa se bom potrudil, da bi posnetek usposobil tudi za predvajanje na YouTube-u.

V teh dneh potekajo priprave in dogovarjanja za zaključno slovesnost Slovenskega filmskega festivala, ki bo v nedeljo 14.10. v Portorožu. Režijo večera je prevzel Mitja Okorn, ki si je zadevo zamislil kot svojevrsten šov, sodeč po sinopsisu pa se obeta zelo zanimiv večer. V ekipi, ki bo sodelovala pri ustvarjanju slovesnosti so sama znana imena. Matjaž Javšnik, Nina Osenar, Miha Brajnik, zraven pa dva kljukca – Klemen Bučan in jaz. Hahaha. Zagotovo pa bo poučno in zanimivo. Poleg tega se baje obeta televizijski prenos v živo. Juhuhu.

Pa še nekaj je novega. V sodelovanju z mariborskim Klubom stand up komedije se dogovarjamo za pripravo Študentskih večerov komedije. Vodja projekta bom jaz, v prihodnjih mesecih pa imam idejo, da bi pripravili nekje 13 večerov stand up komedije, ki bi bili v klubu na sporedu med tednom (torek ali sreda), po študentskih cenah in s študenti kot ciljno publiko. Upamo, da bomo del sredstev za organizacijo dobili s strani mariborske študentske organizacije, vsekakor pa bo v Mariboru za smeha željne študente lepo poskrbljeno.

Newsflash: Pravkar sem izvedel, da v nedeljo 7.10. nastopim na TV Slo v oddaji NLP v živo okrog 14.30. Ne zamudite! :)

No comments: