Thursday, September 27, 2007

Kako veš, da si odvisen

… od interneta. Tako, da se zalotiš, da že tretjič v dnevu sediš sredi trga na najbolj trdi klopci na svetu, boli te hrbet, vrat in rit, prsti so ti od mraza že odmrznili, mimoidoči pes te je ravno polulal, a ti se ne daš. Samo še ta blog napišem.

V stanovanju, kjer živim je potekla pogodba za internet z največjim slovenskim ponudnikom in lastnica se je odločila, da bo preizkusila nekaj novega. A to novo vedno traja, tako da bom še nekaj dni brez neta. Katastrofa. Počutim se tako omejenega :) Zato se večkrat na dan odpravim na glavni trg na mojo priljubljeno točko, kjer mi dragi računalniček lovi brezžični internet. Juhuhu. Tako nekako še ohranjam stik s svetom in dogajanjem v njem.

Oktober bo kar pester. Zaključna slovesnost filmskega festivala in kar precejšnje število nastopov. Če bo vse po sreči se lahko zgodi, da bomo imeli kar nekaj tednov zapored po dva nastopa na teden. Med njimi v krajih, kjer nas še ni bilo. Celje, Ravne na Koroškem, Škofja Loka, Slovenj Gradec, veselim se tudi povratka na obalo – v Izolo.

Pozdrav iz mariborskega glavnega trga, pa če me boste zasledili na kateri od fotografij nemških turistov, ki jih je tu ogromno, bo to verjetno zato, ker so me že uvrstili med mestne atrakcije. Čudni norec, ki sredi mesta tolče po računalniku in se pogovarja sam s sabo.

2 comments:

Anonymous said...

LOL. Včasih so hodili iz hiše do vaškega vodnjaka po vodo, danes pa z lapotopom po internet. :)

Anonymous said...

Tin, Tin, Tin! Saj vem, da si emocionalno navezan na svojega prenosnika, a vseeno ... V MB je kar nekaj knjižnic (ko si že ravno pripravljen prepešačit kak meter ali dva), kjer si lahko na netu po mili volji ne da bi omrzline staknil:)! Petra