Saturday, May 17, 2008

B&B show in noč v Sevnici

Sreda je bila rezervirana za mega stand up comedy spektakel, Kranjčani so se že tretje leto zapored lahko nasmejali na B&B showu; sinoči smo uživali na nastopu v Sevnici.

B&B show postaja vedno bolj prepoznavna blagovna znamka. Že tretje leto zapored je bila predstava v okviru kranjskega Tedna mladih razprodana, karte so se prodajale hitreje kot vroče žemljice. Ob prenovi Kina Center je show tokrat gostila Dvorana Primskovo, ki se je spomnim še iz srednješolskih dni, ko smo tam uživali v koncertih.

Prostor je bil poln. Organizacija na nivoju. Light show, udarna glasba, dovzetna publika. S Perico sva se dogovorila, da bom nastopil drugi - za njim, a sva na prizorišču izvedela, da je glasba že nastavljena tako, da grem na oder prvi jaz. No prav, sem si mislil, navajen vsega hudega (haha). Uvod v show je naredil raper Zlatko, po uvodnem nagovoru uradnega napovedovalca (Mikijev in Rankov cimer) Brda, sem na odru že stal jaz. Vzdušje je bilo odlično, ambient tudi. Dva močna snopa bele luči sta svetila vame, tako da mi je postalo vroče že po nekaj minutah. Izvedel sem nekaj najbolj udarnih in bil s svojim nastopom zadovoljen, sodeč po odzivu, pa publika tudi. Za mano so v svojem stilu program izvedli še Perica, Miki in Ranko, smeh je odmeval po dvorani, aplavzi so si vrstili in solze so tekle v potokih. Večer je v mirnem tonu zaključil Zlatko v spremljavi pevskega zbora KŠK (v malo manj posrečeni varianti). Vsakoletna uspešna izvedba B&B showa predstavlja pomemben mejnik pri razvoju slovenske stand up comedy scene in počaščen sem, da sem bil tokrat del tega.

V petek smo se z Bučanom in Murčem odpravili v Sevnico. Pot je bila dolga in naporna, občutki ob prihodu v Caffe Nula:Nula pa mešani. Bil je to klasičen kafički nastop, majčken oder v kotu največjega (izmed večih) prostora. Pokazalo se je, da rutina in kilometri naredijo svoje. Z organizatorjem Damirjem smo se uspeli dogovoriti o vseh podrobnostih. Luč je bila odlična, ozvočenje tudi, v času nastopa ni bilo dovoljeno streči pijače, počakali smo, da se je publika zbrala okrog nas, mnogi so stali. Nastop je bil specifičen. Napravil sem ogrevanje, publika je bila precej hladna. Vseeno so se po nekaj minutah razživeli in na oder sem povabil Murča. Le-ta je začel s precej amstraktnimi in težkimi temami in nekako mu ni uspelo dobiti publike na svojo stran. Niso sprejeli njegovega smisla za humor. Za njim sem bil na odru znova jaz in uspela mi je nekajminutna serija močnih punchov, publika se je razvnela in vedno bolj so sodelovali. Za tem smo naredili pavzo, ki je bila mišljena kot petminutna, a se je razvlekla vsaj na pol ure. Kafička koncentracija je kratka, za gostitelje pa je pomembno, da gostje spijejo čim več. Pavza je bila zato v tem primeru odlična poteza, saj so ljudje drugi del nestrpno pričakovali. Znova sem na oder stopil jaz in ljudje so se takoj »priklopili« nazaj. Publika je na odru navdušeno pozdravila še Klemena B. Nastop mu je uspel odlično, ves čas je držal pozornost in prejemal smeh, po njegovih besedah je bil to eden boljših nastopov v zadnjem času. Tudi najbolj poten, saj je bila njegova majica za ožeti. Haha. Z nekaj kratkimi biti sem zaključil večer in dodal še šalo na račun gostitelja, publika pa nas je na koncu vse nagradila z bučnim (ali pa sončničnim) aplavzom. Kljub temu da nastop, glede na številčnost publike, pogoje in prostor, ni bil med najbolj rangiranimi, pa bi nam, kot je rekel Klemen, bilo lahko žal, če v Sevnico ne bi odšli.

1 comment:

Zhuriakidis said...

Odličen nastop na Primskovem... Plosk, plosk, plosk! Pridem še kdaj, ko boš nastopal v bližini...

LP, Žura