Monday, September 10, 2007

The curse of stand up comedy

Z Mikijem in Rancem sem do zdaj v življenju nastopil trikrat. Vsi ti trije nastopi so bili moji najslabši v življenju. Kako se znebiti prekletstva? Se kdo spozna na voodoo?

V petek smo se odpravili na zadnji odprti nastop na Bled. Dan je bil ravno pravšnji za stand up komedijo na odprtem. Bilo je -20 stopinj, vreme je bilo oblačno in vsake kvatre je padla kakšna dežna kaplja, poleg tega pa je bilo ravno na ta dan na Gorenjskem milijon nekih dogodkov, ki so premamili vse tiste, ki so odpravili ven. Super. Na Bled smo se iz Kranja vozili 100 let, ker so se ravno ta dan vsi Nemci in Avstrijci odločili, da lahko zmrzujejo tudi doma. Glavobol, ki me je načenjal že cel dan, je bil vsako minuto hujši.

Ko smo prispeli na prizorišče nas je pričakala pričakovana slika. Par naključnežev na pijači in naši povabljenci. Nekaj časa smo še zmrzovali in čakali, da se bodo iz temne noči prikazali ljubitelji stand up komedije, potem pa začeli. Klemen je povezoval in vadil za svoj mega dogodek buchanologija.com, Miki je dobro ogrel publiko, Ranko pa za njim s svojimi šalami o seksu ljudi pripravil do nezadržnega smeha. Ranko je res legenda (saj vem, da to bereš). Kako on brez zadržkov, sredi trga na Bledu, na ves glas, ne glede na mimoidoče mame in očete in babice in strice in otroke, razlaga o analnem seksu, fafanju in podobnih rečeh, mi je res fascinantno. Res nima zadržkov. Dotakne se te na tako intimni plati, da si lahko Gandhi ali pa delavec v tovarni, se mu boš moral smejati. Pa četudi se ti bo to zdelo primitivno. Vsi imamo svoje primitivne čute in Ranko jih zna odlično privabiti na plan in nas doterati do skrajnosti. Po njegovem nastopu je koncentracija močno padla. Tudi moja. Ni preveč pametno, da si na lastnem blogu delaš slabo reklamo, zato bodi dovolj, da povem, da je Klemen moj nastop ocenil kot najslabši v življenju. Hahaha, pa še prav ima. Oh ja, tudi to se zgodi. Saj sploh ne vem kaj je bilo. Ni bilo energije. Vsake toliko je dobro dobiti kakšno klofuto, ki te potolče do tal. Le tako se lahko spet pobereš in si še močnejši in še boljši. Juhuhu.

Mogoče pa je vendarle vse skupaj rahlo zakleto. Hm, kdo ve. Buchanologija bo dala odgovor. Takrat se znova srečamo. Prepričajte se tudi vi, 22.9. – buchanologija.com.

No comments: