Thursday, September 13, 2007

Obletnica Metelkove

V petek 14.9. že tretjič letos nastopamo v Klubu Gromka na Metelkovi. Na prostor me vežejo prav posebni občutki, brez Gromke najverjetneje tudi mnogo drugih nastopov ne bi bilo, danes zagotovo ne bi bili tu, kjer smo.

Gromka oz. Jasna je bila prva, ki nam je dala priložnost. Pravo priložnost. Po prvih nastopih, ki so bili zaradi neprimernih pogojev (nastop sredi popoldneva v Mercatorju ali pa na žurki polni pijanih pravnikov) bolj ali manj neuspešni, sem kot odvezan po Sloveniji pošiljal ponudbe o možnosti organiziranja večerov stand up komedije. Odgovorila mi je le Jasna. In bila za. Še več. Navdušena je bila. 1. februarja sva se Klemenom tam nastopila prvič. Ljudje so se smejali, dobila sva buchan(ologija.com) aplavz in potrditev, da zmoreva. Da je vredno vztrajati. Ob koncu marca smo tam nastopili še enkrat in bil je to zame zagotovo eden najlepših večerov življenja. Energija v prostoru je bila tako pozitivna, publika tako fenomenalna, da bi na odru lahko ostal še nekaj ur. Feedback je bil neverjeten. Stand up komedija je dialog. Ti govoriš, publika odgovarja. Sicer bolj redkih besed, a z dejanji, s smehom, s ploskom in tudi s tišino. Tisti večer smo bili na isti frekvenci in več ko je ena stran dala, več je druga dobila. Kot kepa snega, ki se začne kotaliti po hribu in je iz sekunde v sekundo večja.

Po tistem nastopu je bilo vse lažje. Uspeli smo se dogovoriti za mnogo drugih, od Izole pa do Murske Sobote. Zdaj pa se znova vračamo na začetno izhodišče. Ravno ob pravem času. V teh dneh me je precej zmotilo pisanje na raznih forumih, kjer se debatira o naših posnetkih v oddaji Sproščeno z Marlenno, o tem kako smo bedni, prav nič smešni in kako samo kopiramo. Nisem imun za take stvari in še nimam tako trde kože, da bi to spregledal. Ne sodite vsega po treh minutah posnetka na TV. Na svetu je 6.6 milijarde ljudi. Vsak ima svoj smisel za humor. Nekaterim je všeč Jerry Seinfeld, nekaterim Pablo Francisco, spet drugim Jure Godler (prebral sem, da naj bi odpotoval v L.A., kjer se bo dogovarjal o možnosti nastopa na oddaji Late night show with Conan O'Brian – čestitke). Vsak ne more biti smešen vsem. Imejte to na umu, preden se boste prihodnjič lotili pisanja kritik.

3 comments:

Unknown said...

Cajt si pozabu napisat.
Recimo, da tam nekje ob 21h.

Unknown said...

Super nastop Tin. Najboljši od vseh tvojih nastopov, ki sem jih do zdej videl.

Anonymous said...

tin, najmanj se boš nerviral, če sploh ne boš spremljal, kaj ljudje govorijo... ravno o tem sem razmišljal danes. toliko stvari je bilo povedanih in slišanih, da včasih kakšne izzvenijo kot kopiranje, ponavljanje, kaj jaz vem kaj. ljudje pa so v veliki meri res milorečeno glupi in ne znajo razmišljati širše od svojega pogleda, kar je žalostno. in dostikrat s takimi svojimi omejenimi pogledi uničujejo neke dobre stvari, ki se pustijo obremenjevat z njihovim mnenjem. jebeš to, distanca od takih zadev je najboljša. edini pravi feedback dobiš od publike - ta feedback je pomoje najbolj važen. 90% ? :D