Monday, July 02, 2007

Novo mesto = #1

Večer stand up komedije 'Komikaze v kosih' pred novomeškim Lokalom Patriot je bil prava uspešnica, za zaključek pa je domače občinstvo navdušil še Dr. Jaro z imitiranjem lokalnih junakov. Kot gosta Komikaz (www. komikaze.si) sva nastopila tudi midva s Klemenom.

Dogodek se je odvijal na dvorišču pred lokalom, publika pa se je posedla na klopce hribčka, ki vodi proti vhodu. Zanimiv ambient - 'amfiteaterski'. Potem ko sem se skoraj pol leta neuspešno dogovarjal za nastop v Novem mestu, so se mi vrata Patriota odprla po naključju, zaradi odsotnosti stalnih članov Komikaz – Perice, Pižame in Teškega. Bil je to že moj tretji nastop v šestih dneh, forma je bila prava.

Javil sem se, da bom nastopil prvi in mislim, da mi je uspel eden boljših nastopov kariere. Vse se je nekako izšlo. Pravo razpoloženje, izkušnje, natreniranost, sproščenost, prava publika. In je šlo gladko, ljudje so se sprostili že po nekaj trenutkih. Dobra stvar tega, da nastopaš v večji skupini, je to, da imaš na voljo manj časa, zato sem lahko rezal vse tiste fore, za katere sem mislil, da niso še tako kvalitetne. In je ostal nekakšen best of.

Za mano je nastopil Komikaza Mladen, ki je tudi povezoval dogodek. Svoje delo je opravil dobro, uporabil je svoj 'rezervni' material, ki ga ponavadi uporablja kadar gostuje izven Komikaz oz. v programu 'Komikaze v kosih'. Vzdušje je bilo vedno bolj sproščeno.

Za njim je bil na vrsti Klemen, ki nekako ni imel svojega dne. Fizično ni bil v najboljšem stanju, kar se je, po pravici povedano, poznalo v nastopu, zagodla pa mu je tudi tehnika, tako da je ostal brez ene najbolj prepoznavnih šal. Na tonski vaji je avdio posnetek še normalno delal, ko pa ga je bilo potrebno spustiti med nastopom, pa je tehnika odpovedala. Beda. Vseeno je Klemen svoj nastop zvozil do konca in zaključil v svojem stilu, udarno, z glasnim smehom in aplavzom.

Od Komikaz je ostal še Rox De Gabba. Začel je odlično, publika se je valjala, nadaljeval pa v svojem brezkompromisnem stilu, ki je morda kakšnega med publiko nekoliko odvrnil. Ljudje smo si drugačni, vse ne more biti smešno vsem. Rox je resnično z vsakim nastopom boljši. :)

Kot zadnji in posebni gost je nastopil še imitator Dr. Jaro, ki je domače občinstvo spravil v smeh, jok in še kaj drugega z oponašanjem nekaterih novomeških likov, od katerih sem poznal samo skupino Dan D. Vse skupaj je začinil še z nekaj stand up vložki in požel gromek aplavz. Vsekakor je pokazal velik talent in bi bilo res škoda, če je bil to resnično njegov prvi in zadnji nastop.

Nastop v Novem mestu je bil super izkušnja in lep dogodek. Motilo je nekoliko le glasno govorjenje nekaterih obiskovalcev, ki ga nastopajoči nekako nismo znali utišati, in pa neprenehno skakanje natakarjev, ki so moteče švigali sem in tja mimo nas, pobirali naročila in nosili pijačo. Da bi bila sama izvedba še boljša, bo v prihodnje potrebno poskrbeti tudi za odvrnitev vseh teh motečih dejavnikov.

2 comments:

Anonymous said...

V soboto sem si ogledal vaš performans v novomeškem LokalPatriot-u. Mojo začetno skepso in predsodke v smislu: "Stand up!!! To v Sloveniji sploh ne obstaja!!!", je takoj sesekal Tin in za njim še vse ostale "Komikaze". Zadeva je tekla gladko, in se dobro stopnjevala. Aha... Tehnični lapsus (Murphy-jev zakon št.6) med Klemnovo točko ni pokvaril vzdušja...morda ravno nasprotno. Dr. Jaro, "lokalni matador" je na koncu s svojim "lokalnim" vložkom postaviil še piko na i. Hvala za odličen šou... mislim, da govorim v imenu vseh takrat prisotnih. (Tudi v imenu tistih dveh fantkov, ki se ju je joke z pedofilskim župnikom osebno dotaknil:)

Rox said...

@dirtydeedee

Klemen in Tin nista člana skupine Komikaze, sta pa odlična komika, s katerima pogosto sodelujemo. Mislim, da se jima v primeru nastopa v Lokal Patriotu dogaja rahla krivica, ker si je večina gledalcev zapomnila naziv Komikaze, ne pa njiju posamično.

Sicer pa hvala za odziv, taki komentarji vse komike dodatno motivirajo.