Saturday, July 21, 2007

Ironija

Kako je ta naš svet ironičen. Naš najslabši nastop v zgodovini stand upa je bil tudi medijsko najbolj opazen. O dogodku na Trubarjevi so poročali tako na televiziji kot v vseh možnih drugih medijih. Na srečo noben od novinarjev ni zares poslušal.

Ponedeljkov dogodek na Trubarjevi ulici v Ljubljani poimenovan Oscar De La Renta Party je dosegel množično obleganje slovenskih medijev. O sami prireditvi so namenili nekaj trenutkov tudi v rubriki POP IN v oddaji 24ur, v večerni ediciji pokazali celo nekaj izsekov iz našega nastopa, v dogodku pa so se razpisali tudi drugi mediji. Pogoji za stand up so bili praktično nemogoči, najin nastop s Klemenom pa zato toliko slabši, česar pa na srečo nihče izmed medijev ni opazil.

Tukaj je nekaj linkov na novice, ki sem jih uspel najti:
- 24ur.com
- SIOL.net
- DIREKT
- VEST.si

1 comment:

Rox said...

Po videu sodeč so bili pogoji res katastrofalni. Mislim, da je že dejstvo, da sta v takih pogojih nastop sploh izpeljala, pohvalno. Morda bi bili lahko standuperji vsi skupaj malo bolj izbirčni glede pogojev nastopanja - osnovnim pogojem le mora biti zadoščeno. Bandi lahko igrajo na promenadi, mi pa na prizoriščih, kjer je veliko fluktuacije in ki so blizu cestnega dogajanja nastopati kratko malo ne moremo.

Komikaze smo včeraj nastopili v Kopru, kjer pogoji niso bili tako slabi kot sta jih imela vidva na Trubarjevi, a so bili vseeno na robu znosnega in še to le zato, ker smo si nekaj ključnih pogojev na licu mesta izborili. Organizator je namreč imel namen naš nastop izpeljati na prehodnem odprtem (sicer pokritem) prostoru ob cesti in to brez sedišč za publiko (kar bi bila popolna katastrofa) in še brez prilagoditve osvetljave. Klopi za publiko in luči smo si mukoma izborili.

Kljub težavnosti je bil nastop razmeroma uspešen, organizatorju pa smo tudi pojasnili, da morajo biti za uspešen stand-up izpolnjeni vsaj osnovni pogoji.