Friday, March 28, 2008

Invazija na Celje

Tokrat prvič v dveh večer zapored nastopamo v Celju. Prvi nastop se je včeraj že zgodil v tamkajšnjem Planetu Tuš, nocoj bova s Klemenom nastopila še v Mladinskem centru.

V ZDA so turneje stand up komedije običajna praksa. Komiki velko časa preživijo na poti in nastopajo po raznih klubih, univerzah, gledališčih, tisti najboljši tudi v večjih dvoranah. Zaradi velikosti mest in oddaljenosti se ponavadi usravijo v nekem mestu za več dni in tam nastopajo tudi po tri večere zapored in imajo tudi po dve predstavi na noč. Kaj takega pri nas ni možno, bova pa s Klemenom Bučanom tokrat prvič naredila back to back nastopa v Celju.

Sinoči nas je gostil Planet Tuš, po odpovedi Klemena Mauhlerja je njegovo mesto zapolnil Sašo Stare. Nastopi v Tušu in v bolj odprtih prostorih so vedno precej rizični, a tokrat mislim, da je nastop izpadel super. Publika je sicer bila sestavljena predvsem iz novincev, ljudi, ki še nikoli niso bili na stand up komediji, a so se po začetni zadržanosti precej hitro sprostili in vidno uživali v naših blodnjah. Po mojem daljšem ogrevanju je na oder stopil Sašo, ki je lepo izpeljal program, nekoliko mu manjka le več vaje in piljenja šal, tako da bi iz vsakega bita potegnil maksimum. Klemen je nekaj starejšega materiala združil z novejšim in res odlično izpeljal zadevo, tako da se je skupina punc v nekem trenutku dobesedno davila od smeha. Nastop je bil ravno prav dolg, obrazi po koncu so bili nasmejani, pravi vsi - obiskovalci, organizatorji in mi - pa zadovoljni. Veselim se že prihodnjega tedna, ko nastopimo v novomeškem Tušu. Novomeščani so zakon, upam, da bodo prišli v čim večjem številu.

Vsi tisti Celjani, ki ste včeraj manjkali v Tušu, pa ste nocoj vabljeni v Mladinski center, kjer vas bova zabavala s Klemenom. Sprava je bilo mišljeno, da bodo pred nama nastopili še nadobudni standuperji, izbrani na avdiciji, a se kot kaže nihče ni prijavil, ali pa so zmrznili, tako da bova z Bučkom sama.

4 comments:

Anonymous said...

I want not agree on it. I assume precise post. Especially the title-deed attracted me to review the intact story.

Anonymous said...

Amiable post and this post helped me alot in my college assignement. Thanks you as your information.

Anonymous said...

Well I acquiesce in but I about the collection should prepare more info then it has.

Anonymous said...

Opulently I acquiesce in but I contemplate the post should have more info then it has.