Saturday, March 22, 2008

Serija nastopov

Dogovarjanje za nastope ni mačji kašelj. Danes sem pol dneva preživel na telefonu trudeč se uskladiti nastopajoče in proste termine za nastop na Gorenjskem. Jutri potujemo v Ormož.

Z jutrišnjem nastopom v Ormožu pričenjamo mini pomladansko turnejo, ki zaenkrat obsega 15 nastopov, seznam pa se še vedno polni. S Klemenom Bučanom jutri sama potujeva na skrajni severo-vzhod Slovenije v Svetinjsko klet, kjer so si zaželeli komedije. Že v nedeljo sledi nova akcija. Vid Valič in Perica Jerković bosta sostorilca pri napadu na Trzin, kjer bo v KUDu Franc Kotar sploh prvič potekal večer stand up komedije.

Te dni se pospešeno dogovarjamo za nastope, kar zna biti včasih živce parajoče. Ko že imaš potrjen termin, potrjene nastopajoče, pa ga zagode šefica gledališče in vse skupaj prestavi za teden dni. Znova klicanje okrog, vse je že zmenjeno, puf, nastopajoči takrat ne morejo. Kličemo nazaj šefico, ki komplicira pri najbolj neumnih stvareh, tako na koncu vse skupaj izpade že res smešno.

Pred leti sem kot novinar, avtor člankov in urednik deloval za spletni portal ProstiMet.com. Portal še vedno aktivno deluje in pred dnevi sem prebral zanimiv zapis v blogu trenerja Predraga Milovića, ki tudi velja za pravega komedijanta med trenerji. Po besedah igralcev rad v najbolj napetih trenutkih igralcem pove kak vic, da jih sprosti. Tudi njegov zadnji blog je zelo zabaven in že dolgo se nisem nasmejal ob takšnem branju. Za razumevanje je sicer potrebno nekoliko poznati ozadje njegovih zapisov in njegov karakter. Četudi že nevemkolk let živi v Sloveniji (trenutno je trener Kopra, kar je njegov 11 klub v Sloveniji) še vedno rad pred televizijskim intervjujem reče: »Izvinite ne znam tako dobro slovensko, tako da ču govoriti srpski…« Spomnim se tekme Slovan – Železnik, ko je kot gledalec sedel za mojim hrbtom in me celo tekmo spravljal v smeh s svojimi pripombami na račun igralcev, trenerjev in sodnikov. Res pojava. Njegov blog si lahko preberete s klikom TUKAJ.

No comments: