Sunday, March 16, 2008

Smučarski stand up



V petek ponoči sem se odpravil na dolgo pričakovani dopust, na smučanje v francoske gore v središče Valmeinier. Teden užitkov je minil hitro, vmes sva z Vidom Valičem pripravila celo večer stand up komedije.

Vreme na smučanju je ponudilo vse kar narava premore. Toplo sonce, visoke temperature, nizke temperature, meglo, dež, močno sneženje, rahlo sneženje, veter, veter, da te odpihne s smučišča. Ni da ni. Dnevi in noči so minevali hitro in bilo je supeeer. Sredin večer druženja dveh avtobusov Slovencev, ki smo prispeli na počitnice, je bil rezerviran za stand up. Animator Collegiuma in komik Vid Valič je pripravil prizorišče. Sobo za biljard je spremenil v prijetno sobico za stand up. Začelo se je s tekmovanjem v bowlingu, pred finalom okrog 22.30 pa je sledila še urica za sprostitev in najin show. Publika je povsem napolnila prostor, bili so že precej omotični od žuriranja, iz diskoteke je odmevala glasna glasba, zvočnik mi je bil za hrbtom, kar je pripomoglo k temu, da sem sebe slišal odlično, ljudje v zadnjih vrstah pa skoraj nič. V začetku je imel Vid obilico težav, da je pritegnil razigrano občinstvo, ki je raje klepetalo in sproščeno komentiralo vsak njegov stavek. Vseeno mu je uspelo in na oder sem stopil pred razgreto publiko. Udarne fore so zadele terno, tiste malo bolj razmišljujoče in prefinjene so šle mimo. Alkohola in slabši pogoji so naredili svoje. Tudi Vid je po nastopu opazil, da ni bilo prave koncentracije. Vseeno so bili na koncu vsi zadovoljni, pohvale so deževale in lep večer se je odvijal naprej.

Naslednje dni smo uživali na snegu, ob nočni vrnitvi v Slovenijo, pa je sledila tudi vrnitev v realnost. Obveznosti, študij, delo, novi nastopi. Gremo naprej!

No comments: