Sunday, November 25, 2007

Uf uf uf

Veseli december se približuje. Nastopov je vse več, ob sredah nadaljujemo s študentskimi večeri, v petek smo potovali v Črnomelj, sobota je bila žurersko obarvana.

V Klubu stand up komedije v mariborskem Naskovem dvorcu še naprej vsako sredo potekajo študentski večeri komedije. Tokrat sta kot osrednja gosta nastopila Klemena (Bučan in Mauhler), na open micu pa se je predstavil Tim Uršič. Odziv obiskovalcev je vsak teden boljši, tako da se nadejamo, da bo zadeva postala sila popularna in bo odslej klub poln. Po sredinem večeru so bili obrazi nasmejani, le starejši par je ves čas zgroženo opazoval dogajanje in jo nato kot blisk ucvrl ven. Ja, nekatere stvari so med starejšimi še vedno tabu, naš humor pa nič kaj »našomalokliniški«.

V petek smo potovali v Črnomelj v tamkajšnji Mladinski kulturni klub in bili deležni zelo lepega odziva. Organizacija je bila na nivoju, publika simpatična in odprta. Sam sem nastopil prvi in odprl večer smeha, ki ga je odlično nadaljeval Bučan, publiko pa je 'dokrajčil' Mauhler, ki je iz ljudi izvlekel vsa možna čustva, vsi pa so bili zagotovo deležni dobrega treninga trebušnih mišic. Lep večer nam je skoraj pokvaril lokalni pijanček, ki je namerno iskal pretep. Ko smo odhajali in bili že pri avtu, sem se jaz spomnil, da moram še na WC, v tistem pa je prišel mimo stric, ki je najprej Mauhlerju zasikal »kaj gleda«. Ta je zaigral na karto nedolžnosti.
»Nč ne gledam.«
»Kaaaaj je, a hočeš, da ti razbijem luč?«
»Ne noooo, ni treba.«
»Kaj pa ti gledaš,« je tip zatežil še Bučanu, ki je kukal izza vrat avta.
»Nč ni, nism gledal,« je bil nedolžen še B.
Tip je nato brcnil sosednji avto, se še malo repenčil, nato pa se odmajal naprej. Prav videlo se je, da je samo čakal, da bi mu kdo karkoli rekel nazaj, kar bi samo dišalo na provokacijo, pa bi bil pretep. V tistem, sem že jaz pritekel z WC-ja in bil skoraj tepen od Mauhlerja, ker sem jih spravil v tako situacijo. Nazaj grede smo imeli še srečo pri policajih. Naprej nas je nekdo prehitel in bil nato čez minuto ustavljen, par kilometrov dalje pa je stal že nov policist, a smo vozili za busom, tako da nas ni videl. Saj ne bi bilo nič narobe, samo našemu šoferju ni delala ena luč, pa vozniška mu je pretekla, pa kakšno pivo je imel v riti. Nič takega. :)

Včeraj sva z Mauhlerjem doživela še en debut. V Mariboru sva nastopila na žurki za rojstni dan. Publika je bila zanimiva, lokacija je spominjala na Metelkovo, pogoji so bili težki. Ni bilo odra, stala sva na mizi meter krat meter, kabel je bil čist prekratek, pa še kontakt na micu slab. A vseeno nama je ratal mega nastop. Ljudje so se sproščeno smejali, jokali, sodelovali, ploskali. Super publika. Na koncu sva dobivala same pohvale, vizitke (?), naročila za nove nastope in pijačo, da je sploh nisva mogla spiti. Malo sva zabluzila in domov prišla ob šestih zjutraj, ter tako zaključila uspešen vikend.

10 comments:

Anonymous said...

stari nism te hotel natepst,js še muhi enodnevnici ne bi nč naredil..sam k te mora človk skoz čakat..ti boš še na svojo smrt zamudil po moje..:)

Anonymous said...

ja kdo se oglaša mr. "sam še pet minut"

Anonymous said...

če bi blo pr teb sam 5minut še bi blo maaajka,pr teb je dva dni,da rečem da nisi tok zamudil..če se hočš s tabo zment na kavi čez 5minut te morm jaz en teden,dva prej poklicat,in jaz grem pol čez dva tedna tja na kavo pol še mal počakam še ene tri ure pa pridš..mr"veryslowsnail"

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Oj.

Vse si krasno napisal kako je bilo na rojstnem dnevu, le s publiko si se malo za j.: "...v večini istospolno usmerjena...". KREPKA zmota. Sami prijatelji.

S.

Anonymous said...

hej..
ja fantje:)
a vi tud zamujate..
ponavad bl to nam "babam" očitajo:)

no..odvisn kaj dočakaš:) se splača..

Tin...zakon si:)

***

Anonymous said...

sebastijan... kot kaže sva se s klemenom res zmotila... sva zgleda dobila napačen vtis... vsaj od nekaterih... ostalim pa se globoko opravičujeva... sem tudi naredil popravek.

lep pozdrav, pa se vidimo spet kaj kmalu

Unknown said...

Še enkrat hvala obema za super popestritev rojstnega dne.

LP

S.

Anonymous said...

neznano dekle... tudi ti si zakon :)

Anonymous said...

hej:)
čist po naklučju sm naletela na tole tvojo stran in sm si ogledala par filmčkov na you tube in... si res nism misla, da je pri nas stand up loh tolk smešen:)
oz... da nism takoj preklopla zadeve:)k večkrat jo:)

uglavnem tale Buchanologija je zmagala ... sicer sm si jo ogledala na parih clipih...sam sm si misnla kuko je tole mogl zgledat šele v živo:)sm tud slišala sam dobre kritike:)

tud že slišane fore so smešne, če maš tapravo energijo in se vid da na odru res uživaš in si spontan... je užitek poslušat :)... tko da bravo se posebej teb Tin:)

no, da te ne bom sam hvalila:) se ti bo še zdel:)
si bom res mogla it pogledat:) čimprej v živo:)

glede zamujanja... joj.. mam tud jest ta problem..sj ne da bi zanalašč...sam zmerej mi nekej zagusti...in me skos pizdijo..pa se pol mal tolažm, da se me splača počakat... sam lih ne ratuje:)
hihi:) sj se trudm:)

uglavnem...kok sm naklobasala spet:)

se veselim naslednjega stand up-a v Kranju:)mogoče pridem celo na Metelkovo.. :)

fsm
mateja aka neznano dekle:)