Thursday, November 29, 2007

Naporno-zabavni dnevi

Včeraj smo nastopali v štajerski metropoli, danes pa se obeta še nastop v Ljubljani, v najboljšem klubu za stand up komedijo – Klubu Gromka. Dan sem preživel ob snemanju oddaje Sproščeno z Marlenno.

Večeri komedije za študente se nadaljujejo v mariborskem Naskovem dvorcu. Tokrat sem se iz organizatorja prelevil v nastopajočega in stopil na oder skupaj s Gašperjem Habjaničem, Marko Murčem in Vidom Valičem. Publika v Mariboru je specifična. Iz glasnega smeha nastane smrtna tišina, in to v trenutku. Hahahaha, stop! Na trenutke je tišina kar strašljiva, a zato smeh toliko bolj odmeva. Uspel nam je lep večer smeha, tako da mislim, da se bo stand up v Mariboru lepo prijel.

Po predstavi smo hiteli proti Ljubljani in vmes ustavili starčku, ki mu je sredi hitre ceste zmanjkalo bencina. Avto smo mu porinili dol s ceste, medtem ko sva z Vidom skočila do bencinske po nekaj bencina, pa sta Gašper in Marko ugotovila, da je stric že precej v letih, tako niti ne zna priti do doma. Precej neugodna situacija. Stric me je spraševal, kako se pride do Vzpenjače (pod Pohorjem), a bil je na poti povsem v nasprotno smer in niti ni vedel kje je. Pomagali smo mu kakor se je dalo, upam, da je nato našel pot domov.

Po nekaj urah spanja, sem bil že na poti v Ljubljano, kjer sem že drugič nastopil v oddaji Sproščeno z Marlenno. Napredoval sem v drugi krog, tako da so mi za nekaj minut znova prepustili oder. Tokrat je bilo vzdušje občutno boljše. V začetku sem predlagal, da nekoliko ogrejem publiko in se z njimi spoznam, tako da bodo kasneje ob mojem nastopu že bolj pripravljeni na to, kar bodo slišali. Poteza se je izkazala za pravo, presenečen pa se bil, da so bili nad idejo navdušeni, kot da sem pogruntal nekaj nepredstavljivega. Med nastopom sem bil že veliko bolj sproščen kot prvič, pa tudi šlo je precej gladko. 8.12. zato ne zamudite oddaje na TV3.

Sedaj pa bo počasi znova treba na pot. Ob 21h nastopamo na Metelkovi v Klubu Gromka. Juheeej.

No comments: