Sunday, July 20, 2008

Pozitivna presenečenja

Večkrat se je že zgodilo, da se nam je ob prihodu na lokacijo nastopa meglilo pred očmi, ker je kazalo, da bo nastop pravi polom. Večkrat se je na koncu izkazalo prav obratno, tudi tokrat v Postojni.

Z Bučanom smo se v soboto odpravili v Postojno, na enega izmed poletnih nastopčičev. Za ohranjanje forme. Pulz bar, postojnska plaža, lokal, ki obratuje zgolj poleti. Doma sem pozabil številko organizatorke, lokacije nastopa nisem poznal (google ni našel ničesar). Celo pot sem upal, da me bo sama poklicala, a ker zaradi vinjete in šentviškega predora sedaj kar padeš v Postojno, smo se že več kot uro pred nastopom znašli v Postojni. Kam pa sedaj. Intuicija je pravila, da zadeva mora biti kje okrog modernega središča zabave (bowling, wellness) - Epicenter in s prve smo zadeli jackpot. Lokalček je bil obdan s športnimi objekti (koš, tenis, odbojka), v centru je bil šank, okrog njega pa mizice in stoli. Organizatorji so si zamislili, da bi nastopili na sredini »plaže«, vendar bi bila vidljivost minimalna, zato sem predlagal, da »oder« prestavimo na potko (ki vodi do igrišča za odbojko) 1m nad lokalom in odločitev se je izkazala za pravilno. Tako smo dobesedno ustvarili oder, luč je bila odlična, ozvočenje tudi, pogoji za stand up so bili nared.

Ko je Klemen okrog 22:30 naznanil pričetek showa čez nekaj minut, in mimogrede navrgel, če ima kdo dodaten par nogavic, ker ga zebe v noge, se je že zaslišal smeh. Dobro kaže, sva se strinjala. In res je. Ko sem stopil k mikrofonu, napravil začeten nagovor (Kdo je že bil na stand upu? Ahaa, ste bili na Trnfestu?) in povedal bit o železnici, je že prišel aplavz in smeh. In tako je šlo vse do konca, 40 glava publika je sodelovala, ploskala in navdušeno spremljala dogajanje. Na koncu so si želeli še, a tokrat smo vedeli, kdaj odnehati. Ob najavi, da v Ljubljani pripravljamo festival stand up komedije, sem slišal izjave: »To se pa splača iti!« Splača, splača.

Ura se je bližala polnoči, odrinili smo domov. Klemenova Tina je zaradi mraza ves nastop prečepela v avtu, že naslednje jutro ju je čakal let na zaslužene počitnic. Izvedeli smo še, da se je isti večer ob isti uri v postojnskem Jazzy klubu prav tako odvijal stand up (Postojna postaja pravi New York). Google je povedal, da je nastopal Tim Uršič. Škoda, da prihaja do pokrivanja že tako redkih dogodkov. Lahko bi se zmenili in uskladili termine.

No comments: