Thursday, March 15, 2007

V pričakovanju

Vendarle se nam je uspelo dogovoriti za nekaj nastopov po Sloveniji. Zahvaljujoč ljudem, ki so zainteresirani, da bi se stand up komedija promovirala po Sloveniji, sem dobil kontakte nekaterih klubov in prostorov, jih osebno poklical (pošiljanje mailov je kljub razvoju tehnologije še vedno 'Sizifovo' delo), nekateri med njimi pa so bili celo zainteresirani. Svaka čast.

So pa se med klicarenjem naokrog dogajale tudi zanimive stvari. Ko sem klical enega izmed mladinskih klubov, mi je programski vodja, potem ko sem mu predstavil idejo večera stand up komedije, povsem mirno in resno odvrnil: »Ja, stand up komedijo smo mi že imeli!« Bil sem brez besed, na tak stavek nisem imel odgovora. Klemen B. je kasneje to pokomentiral z besedami: »To je tako, kot da bi ti rekel, ja, saj koncert smo pa letos že imeli..« Jao, svašta. Vse kar sem mu lahko odvrnil nazaj je bilo: »Hm, ja sam to ne bi bili isti..« Na drugi strani pa je sledil le zamišljeni vzdih.

Nocoj me čaka nastop v kranjski kavarni Stara pošta, skupaj z duom Miki & Ranč, potem pa bodo naše sile že usmerjenje v drugi nastop v ljubljanskem klubu Gromka na Metelkovi, kjer bo zasedba precej pisana. Nastopilo nas bo kar pet, poseben gost pa bo Američan Stu Klemens, ki je pred leti že uspešno nastopal v klubih v New Yorku, zadnja leta pa preživel v Indiji. To bo njegov prvenec v Sloveniji, baje da pripravljal material na temo njegovih opažanj navad Slovencev. Zna biti zanimivo.

V aprilu in maju se selimo bolj na zahodni del, sledita namreč nastopa v Izoli in Sežani, upamo pa da bomo vmes našli še kakšno luknjo za nastop tudi na vzhodu. Dogovori potekajo, pogajanja bodo naporna in krvoločna, … Bla bla

Odlomek z nastopa v Ljubljani si je moč pogledati TUKAJ.

No comments: