Friday, February 23, 2007

Radio Študent

V četrtek 22.2. je Radio Študent (www.radiostudent.si) na valovih 89.3 MHz predvajal posnetke z našega nastopa v kranjskem Izbruhovem bazenu. Hvala fantom na RŠ za vso pomoč in promocijo.

Audio posnetki stand up komedije znajo biti zanimiva zadeva, a močna manjka ta vizualni dražljaj. Mimika obraza, geste, gibanje… vse to daje čar komediji in če tega ni, si je vse skupaj težje predstavljati. Zato verjetno poslušalcem večina zadev sploh ni bila smešna. Poleg tega pa je povsem drugače, če sediš doma v prestolu in poslušaš nekoga, ki po radiu govori neke bedarije in si misliš, kaj mu je, kot pa če si dejansko tam, v tej atmosferi, ki hrepeni po smehu in ko te lahko že smeh soseda pripravi do solz.

Ljudje, ki me poznajo in so poslušali posnetke so vsi po vrsti rekli: Joj, smo si te kar predstavljali, kako delaš 'une face' ali pa so rekli, joj škoda, ker te nismo mogel videt, kako delaš 'une face'. Sklep: nastop si je potrebno ogledati v živo in šele to je najbolj merodajna oblika ocenjevanja kvalitete nastopa.

Bodo pa nam vsem ti posnetki služili v veliko oporo pri piljenju in nadgradnji naših nastopov. Vsak naslednji bo zagotovo še toliko boljši. Upam, da čim prej, še vedno namreč čakamo na odgovore ljudi, ki bi nam lahko omogočili nastope. Pripravljeni smo nastopati kjerkoli, kadarkoli… če imate kakšno idejo pa mi le pišite.

4 comments:

Anonymous said...

hej tin,
imas posnetke namen kaj objaviti tu gor? bi bilo fajn slisat, vseeno, kljub pomanjkanju grimas.
lp,

Anonymous said...

Hm, ideja je vredna premisleka. Verjetno bomo objavili samo kakšne odlomke iz nastopa.

Anonymous said...

krasno! ce obstaja videozapis, bo pa sploh zadetek v polno. ne prevec zavlacevat, ljudje bi radi vidl;)

Tin said...

Me veseli, da obstaja zanimanje za posnetke. Žal si trenutno zaradi prevelike ne-prepoznavnosti še ne moremo privoščiti prevelikega izpostavljanja preko posnetkov in videa. Si bo treba nastop ogledati v živo, ko bomo pa slavni in bogati, pa bomo z veseljem objavljali vse kar bo imelo smisel. Je pa en kratek odlomek na voljo na blogu. Lp