Monday, August 25, 2008

Primorska in MC Mauhi




Vikend je bil primorsko obarvan. V petek nastop v Izoli na Ribiški noči in v nedeljo še na festivalu Zmaj 'ma mlade v Postojni. Še dobro, da je bil z nami MC Mauhi.

Pozimi sta se oba Klemena (Bučan in Mauhler) predstavila na takmićanju za Mistra Hotela Kongo in takrat je Mauhi pokazal svoje radiatorčke (glej sliko), ki pa mu na žalost kljub temu niso prinesli zmage. Radiator je kasneje pozabil v avtu drugega Klemena, zato sva v petek na poti v Izolo naredila še postanek pri Mauhiju, da bi naredili izmenjavo: radiator za moje pozabljene stvari v njegovem avtu. Mauhi je ravno prišel z morja s punco, zato si je zaželel zabave (šala) in se odpravil z nami v Izolo – kot roady.

Hvala bogu, da je šel, ker ko smo prišli na prizorišče je izgledalo grozno. Nikogar nikjer, da bi nas pričakal, nobenih stolov, nobenega odra, niti nismo vedeli v katero smer bomo govorili in gledali. A roady Mauhi je hitro reagiral, iz sosednjega lokala privlekel stole, ki smo jih razporedili po trgu, se pri sosednji piceriji dogovoril za krpo, s katero smo počistili stole in zrihtal še namizne papirnate podstavke, ki so nato krasili stole. Prvič smo nastopili z naglavnim mikrofonom, ki je delal nekaj preglavic, predvsem zaradi piskanja ob raznih efektih z roko in težav pri izmenjavi mikrofonov. Ob optimizaciji pogojev in enournim premikom začetka, se je večer razpletel odlično. Nabralo se je kar nekaj ljudi, ki so uživali v šovu, se smejali in ploskali. Po našem nastopu so sceno prevzeli mladi lokalni DJi, katerim se je na micu pridružil še MC/roady Mauhi (glej posnetek). Izsilil sem še nočno kopanje (v vodo sem šel samo jaz), ustavili smo se za školjke in sardele in kruh, poslušali mehiške trubače in utrujeni odšli domov.

V nedeljo v Postojni ni bilo toliko težav. Pričakal nas je lep ambient mestnega atrija. Stoli so bili hitro polni, prostor je bil nabito poln. Perica je povezoval, nastopili pa smo še MC/roady/komik/igralec Mauhi, Vanči Žorž in jaz – v tem vrstnem redu. Fajn je bilo. Kot vestni učenec Teškega sem tokrat izsilil pico (z glasnim jamranjem kooolk smo lačni), potem smo pa še malo »furali safer« (to je zdaj IN) na Trnfestu.
Fotke s Postojne: TUKAJ

No comments: