Thursday, August 21, 2008

Pa je za nami



Pa je za nami. Prvi samostojni festival stand-up komedije PANČ. Razpletlo se je nad pričakovanji. Dvorišče je bilo polno, komedijanti so sekali, mediji so pisali in fotkali, smeh je odmeval med grajskimi zidovi.

29. maja sva se s Teškyim prvič odpravila na Ljubljanski grad na pogovore o možnosti organizacije Festivala v okviru Festivala Ljubljana. Da bi se vključili v sam program ljubljanskega festivala smo bili prepozni, so nam pa ponudili odlično varianto organizacije festivala kar na prestižni grajski lokaciji. Ob koncu junija smo pričeli z intenzivnim delom. Sestava programa, iskanje sponzorjev, priprava reklamnih vsebin, spletne strani in še in še. Poletje je hitro minevalo, v pisarni smo bili tudi po cele dneve, včasih domov odhajali ob 3h ponoči (hvala bogu za Nobel burek v lj – epp), zaradi računalnikov slabovidni, a stvari so se odvijale v pravo smer. Praktično vse je šlo točno tako, kot sem si predstavljal. Tudi na koncu, ko se je festival začel. Intuicija je zakon! Rezultat je nad vsemi pričakovanji. Več kot 2000 obiskovalcev v treh dneh in super promocija stand-up komedije. Cilj festivala je bil izpolnjen. Predvsem je bilo lepo videti vse komike na kupu, kako delujemo složno, se med seboj spodbujamo, si pomagamo in širimo dobro voljo. Nastala je kar nekakšna mini komuna komikov, uspešen festival pa bomo proslavili nocoj na zaključni večerji.

Ko si tako okupiran z nekim delom in je le-to opravljeno, se za trenutek znajdeš v čudni situaciji. Vso poletje sem delal na festivalu, ujel nek ritem življenja, bival v Ljubljani in zdaj je mimo. Z bližajočo jesenjo se nam obetajo nastopi po klubih, centrih, dvoranah, načrtujemo pa tudi še kak večji projekt. Moj bo predvsem zaključek študija, včeraj sem si v knjižnici nabral gradiva, tako da je treba počasi v akcijo. Juhuhu.
Več fotk na:

No comments: