Thursday, May 17, 2007

Zadnje dogajanje

Pretekli vikend smo pripravili večer stand up komedije v Sežani. Bil je lep, sončen, vroč in umirjen dan, ravno tisto, česar smo se bali.

Sezona nastopov v zatemnjenih, podzemnih in zadušljivih prostorih se bliža h koncu. Ljudje si želijo ven, na zrak, v naravo, zato se je preteklo soboto naš nastop na Krasu prikazal ob ne prav primernem času. Že ura je bila napačno zastavljena. 20.00. Uf, veliko prezgodaj, glede na to, da je bilo zunaj še sonce, na bližnjem igrišču pa okrog 100 ljudi. Nastopili smo v sežanskem mladinskem centru Podlaga, ki se zdi kot idealen prostor za komedijo. A tokrat le ni bil. Že ob našem prihodu so nas pozdravile 'spodbudne' besede organizatorjev: »Na našo zadnjo klubsko predstavo so prišli trije. Jah, od kar je lepo vreme se zelo pozna padec obiska…« Jao, smo si mislili in upali, da bo kdo tokrat vseeno prišel. Na koncu se je prostor le solidno zapolnil, prišla je skupina mladcev, ki so si pred časom ogledali že B&B show in se jim je stand up komedije prikupila, nekaj povabljencev in nekaj radovednežev. Videlo pa se je, da smo bili z organizatorji dogovorjeni, da se poplačamo iz vstopnine, zato je bilo za reklamo z njihove strani poskrbljeno slabše, kot smo pričakovali.

Tokrat je z nami prvič nastopil mladi Kranjčan Matic Bitenc, sicer član skupine Voknvofnej (www.voknvofnej.net), ki je predstavil zanimiv repertoar zgodovinsko-politično inteligentnega humorja, ki pa pri tokratni publiki ni padel na najbolj plodna tla. So pa se mi zdele ideje dobre in bi lahko ob majčkeni obdelavi kar zažigale. Klemen je kot ponavadi svoje delo opravil pošteno in s svojimi aduti pripravil ljudi do solz smeha. Tudi moj nastop je bil kar soliden, nekatere stvari so bile majčkeno novi in so mi kar uspele. Na koncu koncev je bil večer vendarle uspešen.

Ta vikend s Klemenom nimava nastopov. No nimam jih jaz, medtem ko njega v naslednjih treh dneh čaka obilica dela. Danes bo na zaključni študentski prireditvi Četrtkanja na Tednu Mladih v Kranju povezoval program, kjer je glavna zvezda večera Tinkara Kovač, v petek ga čaka veliki spektakel v okviru skoraj razprodanega showa B&B(&B) 2 v kranjskem Kinu Center, v soboto pa skupaj z Mitjo Okornom pripravlja že tradicionalni skejtersko-glasbeno-razbijaški dogodek imenovan Raztur Party. Pestro bo.

1 comment:

Unknown said...

YOYOYO Tenx za reklamo:) pridi tdi ti,pa kašn basebal kij prnes na razstur, boš vidu kako sede avto razbit!