Monday, May 28, 2007

Prepričali tudi Vrhniko

Sobotni stand up comedy večer v Vrhniki se je razvil po naših željah. Prostor Kluba Zakon se je lepo zapolnil, tako da je bilo vzdušje pravo. Standupersko.

Po pričakovanju se je pri kratki anketi, ki sem jo izvedel tik pred napovedjo prvega nastopajočega, izkazalo, da obiskovalci pred tem še niso videli stand up komedije v živo, so pa skoraj vsi kaj takega že videli preko ekranov. Naloga je bila zato še toliko zahtevnejša. Zanimirati ljudi, da jim bo tovrstna zvrst zabavanja zlezla pod kožo in jih prepričati, da smo Slovenci tudi lahko tako smešni kot vsi tisti zabavljači, ki jih gledamo preko Youtuba in ostalih medijev.

Prvi je na oder stopil najin tokratni gost Marko Murč. Marko ima za seboj šolanje v delavnici stand up komedije pri učitelju Željku Vukmirici, tokrat pa je na odru že deloval bolj sproščeno in prepričljivo, kot na njegovih prejšnjih nastopih, kjer sem ga imel priložnost opazovati. Tudi njegov material postaja vedno boljši, saj je požel kar nekaj smeha. Vmes sicer še ima nekaj lukenj in doži kak hladen tuš s publike, a je vsekakor na pravi poti.

Za njim je nastopil Klemen, ki je uprizoril svojevrstno senzacijo. Prvi slovenski stand up show z zlomljeno nogo! In ni mu šlo slabo. Poskakoval je na odru po eni nogi kot Ali v svojih časih in izpeljal celoten program, kot da ne bi bilo nič. Vmes je med njegovimi oboževalci povzročil še dodatno bero smeha, potem ko se je z mikrofonom udaril po ustih in med izvajanjem ene izmed točk pri vrtenju kabla z mikrofonom le-tega nehote izstrelil proti množici. Svaka čast. Zlomljena kost je le zlomljena kost. Pa sori k sem ti pokvaril foro. :)

Moj nastop je bil tokrat najdaljši doslej. Odločil sem se, da bom preizkusil čim več šal, da vidim do kod lahko gre. Odziv je bil dober, sem bil zelo zadovoljen. Na odru sem bil tokrat toliko časa, da mi je že postalo vroče in sem se začel znojiti. Je kar naporno to zabavljaštvo, kaj šele če moraš govoriti uro in pol, kot to počno nekateri. Opazil sem, da je publika proti koncu že postala nekoliko utrujena, težko je bilo sedeti toliko časa in tudi koncentracija je padla. Za v bodoče vem, da bom vendarle moral vse skupaj nekoliko skrajšati.

Vrhnika je bila uspeh, veselimo se podobnih večerov tudi v prihodnje.

2 comments:

Unknown said...

nč sorry, 100 mark!!! :) hahaha ni panike je blo super, tud after party je bil zabavn, mormo še kdaj ponovit, jst sm pol še gsm zgubu, mi je padu iz žepa k sm u avto lezu sam sm po 200 metrih ugotovil da nekej manka pa smo obrnil in ga najdl za cesto.....jao:)

Anonymous said...

Tin, super je blo!! Obvezno se vidimo še kdaj, če ne prej, pa na Lentu. Kar tako naprej, head on, you've got your mojo.
Pa ne morm pozabit une hecne face pri fori od mehanika - "guspod mehanik, prooosm, ne me nategnt":)))

Prosim, prenesi pozdrave tvoji nadvse prijetni pivški deklici!