Wednesday, April 18, 2007

Dogaja, dogaja

Stand up comedy scena je trenutno v Sloveniji v polnem razmahu. Ogled takšnega nastopa je namreč možen praktično vsak dan in na različnih koncih po Sloveniji. Še posebej pestro bo ta vikend, ko se nam obetajo najmanj štirje stand up showi (vsaj za katere sam vem). Danes v sredo bo akcija v Kranju v Izi baru (Miki&Ranč + gost Klemen Bučan), v četrtek bo v mariborskem Štuku B&B Show, v ljubljanskem klubu Gromka pa Komikaze, medtem ko naj bi se v petek v Narodnem domu v Mariboru prvič predstavili učenci delavnice pod vodstvom Željka Vukmirice. V petek ali soboto bi morala nastopiti tudi midva s Klemenom in sicer v Izoli v Shoto klubu, a smo imeli nekaj logističnih težav, tako da je nastop prestavljen na naslednjo soboto. Meni je tako še boljše, saj imam v teh dneh dva težka izpita na faksu in polno glavo vsega.

Noro je opazovati in biti del nečesa, ki je v nastanku. Stand up comedy scena. V včerajšnjem telefonskem pogovoru z g. Slavkom Škvorcem sem izvedel marsikaj. Med drugim tudi to, da naj bi v kratkem prav v centru Maribora odprli Stand up comedy klub, kjer bo moč nastopati, se družiti in uživati v predstavah komedijantov. Poleg tega v času festivala Lent v Mariboru pripravljajo pravo 'tržnico' stand up komedije, saj naj bi se v dveh tednih na odrih zvrstili prav vsi (od tu in tam), ki se s tem ukvarjajo. Obeta se pravi praznik 'standuperije', s Klemenom bova na Lentu nastopila v ponedeljek 25.6.

Sicer pa se obeta, da bova imela v naslednjih tednih prav vsak vikend nastop kje po Sloveniji. 28.4. odhajava torej v Izolo, potem 4.5. v Trbovlje, 12.5. v Sežano in nato najverjetneje 18.5. še v Vrhniko. Ko bodo tudi ostali slovenski mladinski klubi spoznali, da priprava večera stand up komedije pri nas ni več tako bedna in tvegana poteza, bo nastopov še več.

PS: Hvala Toniju C. za reference!

1 comment:

Nina said...

In kje si nastopal v petek?

Malo sem te pogrešala na obletnici :D